Målet med kursen

Empatisk kommunikation är en metod för att uppnå jämbördiga och harmoniska relationer och mer än ett verktyg, ett förhållningssätt som fungerar både med barn och vuxna.

Vill du förbättra relationen till dina barn, öka samarbetet inom familjen och stärka barnens självkänsla, är Empatisk kommunikation en av de mest välfungerande metoder som finns.

I över tio års tid har jag varit en idog utövare av metoden som också ofta kallas Giraffspråket eller Non-Violent Communication.

I den här kursen har jag komprimerat min kunskap och erfarenhet av Empatisk Kommunikation på ett lättillgängligt sätt, så att du kan lära dig hur du stärker relationerna i din familj och din omgivning.

Målet med kursen är att du genom en ökad självinsikt och förståelse för dig själv, kan utveckla din empati även mot andra. Det gör det lättare att behandla andra med förståelse och respekt. Och det du ger, får du så småningom tillbaka.

Om du tar Empatisk kommunikation på allvar, och börjar praktisera detta förhållningssätt i din vardag, kommer du med tiden att kunna byta ut maktkamp mot samarbete i ditt liv och din familj.

Utöver videoinspelningarna får du en kursbok samt övningsuppgifter att jobba med i din egen takt.

Kursen ger dig verktygen för att:

 • Förstå dig själv, dina känslor och behov betydligt bättre

 • Öka din förståelse och medkänsla för andras reaktioner, ord och handlingar

 • Bli en bättre lyssnare och få andra att känna sig hörda, förstådda och stötta

 • Bli bättre på att uttrycka dina behov och sätta gränser när du behöver det

 • Veta hur du stöttar ditt barns självkänsla

 • Förbättra tilliten och förtroendet i dina relationer

 • Öka samarbete och gemenskapen med andra

Kursinnehåll

  1. Våra behov styr allt beteende - lär dig att förstå dig själv!

  2. Lär dig att förstå andra

  3. De fyra delarna av Empatisk kommunikation

  4. Fallgroparna som du ska undvika!

  1. Dag 1

  2. Dag 2

  3. Dag 3

  4. Dag 4

  5. Dag 5

  1. Föreläsning: Sluta tjata!

Om den här kursen

 • $350.00
 • 10 lessons
 • 3 hours of video content

Bonus material

 • Föreläsningen "Sluta Tjata!"

  Värde $50

  En förinspelad föreläsning som hjälper dig att skifta från att känna dig som en tjatförälder till att bli en empatisk vuxen.

 • Minikursen "Noll koll på min självkontroll"

  Värde $70

  En femdagars utmaning som hjälper dig som har svårt att kontrollera dina känsloutbrott att bli bättre på att hantera dig själv - och dina barn - i kaoset.

Vanliga frågor

 • Hjälper mig kursen att få mitt barn att göra som jag vill?

  Nej! Är det något jag vill vara övertydlig med, är att om du vill få någon annan människa att gå åt det håll du vill, så är detta INTE kursen för dig. Empatisk kommunikation handlar om att utveckla förståelse och empati för den andra personen, samt en vilja att komma överens där all interaktion sker genom samtycke, inte tvång eller annan typ av manipulation.

 • Jag har svårt att ibland förstå och stötta mitt barn. Hjälper Empatisk kommunikation då?

  Empatisk kommunikation är ett underbart förhållningssätt för att kunna förstå var en annan person befinner sig känslomässigt. Det betyder inte alltid att det är enkelt att klura ut vad som sker för den andra! Men om du tränar och inte ger upp kommer du att kunna utveckla din empati, bli en betydligt bättre lyssnare. En god lyssnare är även bli en trygg person att ty sig till. När du gör det lätt för ditt barn att våga lita på och vara sårbar med dig, blir det mycket enklare för dig att var det stöd ditt barn behöver (istället för det stöd du TROR att hen behöver!). Det är den stor fröjden med att skapa jämbördiga och autentiska relationer!

 • Jag har vuxna barn och barnbarn. Passar den här kursen mig?

  Jaaaa! Absolut! Jag har flera far- och morföräldrar som tagit kursen och inte bara utvecklat en tätare relation till sina barnbarn. De har dessutom läkt såriga relationer till sina vuxna barn, och i några fall även med andra familjemedlemmar. Om du tror att det visst går att lära en gammal hund att sitta, tycker jag inte att du ska tveka en sekund!

Investera i dig själv och i ditt barn

Priset står i dollar därför att kursen ligger på den amerikanska kursplattformen Radical Learning. Kolla med en valutakonverterare innan eller tryck på "köp" för att se vad priset blir i svenska kronor!

Kursledare

Rebecka Koritz

Pedagog, föreläsare och föräldracoach

Rebecka är pedagog och fd. lärare och bor sedan 2003 i Mexiko. Där har hon startat två waldorfinitiativ, samt grundat Explora ALC, Mexikos första Agile Learning Center som bygger helt på självstyrd inlärning. Hon har en unik och gedigen bakgrund inom alternativpedagogik, och anses vara en av Latinamerikas främsta experter på självstyrd inlärning.

Rebecka lever med sin oskolande tonåring Teo som har autism, och ägnar resten av sin tid åt att ge workshops och kurser för föräldrar och lärare världen över i föräldraskap, kommunikation och självstyrt lärande; samt att skapa material/innehåll för att stötta familjer som har valt självstyrd inlärning som väg åt sina barn. I Sverige har hon, genom sin unika erfarenhet av barns lärande via samtyckesprincipen, framför allt fokuserat på att hjälpa föräldrar med skolskadade barn.

Rebecka är styrelsemedlem i Tankesmedjan Tillit, som initiativtagare och medgrundare, och en av samskaparna till podden Fria Barn. 2016 kom hennes bok ”En Skola från Scratch” ut. Hon är också medgrundare av Radical Learning.

Självstyrd inlärning och fredligt föräldraskap är hennes passion. Fritt lärande, pedagogisk mångfald och samtyckesprincipen hennes grundvalar. "Barn är också människor" hennes devis.

Testimonials

“Jag har tagit kursen i empatisk kommunikation och känner en stor utveckling och ökad lyhördhet för såväl mina som barnens behov. Min största insikt är att jag inte sett till mina egna behov och vad jag behövt fylla på med för att klara av att vara en närvarande och balanserad förälder och partner. Så jag har gett mig tusan på att börja komma iväg hemifrån ibland för att ge mig själv näring.

Vad det gäller min självkontroll så märker jag också en stor skillnad. Jag kan bromsa in och stoppa innan jag blir för upprörd. Både för större och mindre saker. Och jag har förstått på vilket sätt jag behöver planera våra dagar för att minska kaos. Jag har förstått när jag är på väg att detonera. Fantastiskt!!!

Tack Rebecka för allt du gör. Du är en stor inspirationskälla i vårt liv.”

Sanna Högberg

“Tusen tack, Rebecka, för ett professionellt men också personligt upplägg av kursen Empatisk kommunikation. Jag kände mig sedd och förstådd och har redan nytta av allt det jag lärt mig i mitt liv som förälder, partner och medmänniska. Jag är supernöjd, rakt av!”

Catharina Ampler

“Den största lärdomen jag fick med mig av Empatisk Kommunikation, var att lyssna mer. Lämna utrymme för den andra personen att uttrycka alla sina känslor och behov, utan att känna att jag måste ge råd, fixa eller ta ansvar för det som kommer i min väg.

Parallellt med kursen har jag också blivit mer medveten om min egen gränssättning, och där har kursen givit mig verktyg för hur jag på ett mer empatiskt och igenkännande sätt kan uttrycka mina egna behov i situationer och miljöer där jag tidigare inte alls haft förmåga att göra det.

Rebecka som kursledare är pedagogisk och kommer med tydliga exempel som gör det enkelt och härligt att lyssna och förstå.”

Ivana Bojanic